Werkwijze

Handen omhoog

Zo werkt het Maatjesproject Nunspeet

Werkwijze

Wanneer iemand weinig of geen contacten heeft en weer graag met een ander wat wilt ondernemen, dan kan hij/zij een aanvraag bij ons doen. We gaan een gesprek aan met de aanvrager om te kijken wat het beste bij hem of haar past. We kijken dan naar wat de vraag precies is en wat de beste manier is om aan deze vraag te voldoen.

1. Op zoek naar een maatje

Soms is de inzet van een maatje het meest passend. We gaan dan op zoek naar een maatje. Als we iemand hebben gevonden, vindt er een kennismakingsgesprek plaats tussen de aanvrager en het maatje. Dit gesprek is vrijblijvend, zodat beiden kunnen kijken of er een klik is. We vinden het belangrijk dat zowel de aanvrager als het maatje plezier beleeft aan het contact. We proberen daarom altijd mensen te koppelen op basis van een gedeelde interesse. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld: samen winkelen, koken, koffie drinken, vissen, fietsen enzovoort.
Wanneer er een klik is tussen de aanvrager en het maatje en zij het contact zien zitten, dan is er sprake van een succesvolle match. Door elkaar structureel te ontmoeten, kan er een mooi en gelijkwaardig contact ontstaan tussen de aanvrager en het maatje.

2. Ondersteuning bij het versterken van bestaande contacten

Er kan ook ondersteuning geboden worden bij het versterken van de contacten die de hulpvrager al heeft. Samen met de aanvrager wordt dan gekeken welke stappen ondernomen moeten worden.

Doe je mee?

Herken je je zich in bovenstaand verhaal? Ben je op zoek naar een maatje of wil je je aanmelden als maatje? Neem dan contact met ons op!