Informatie voor vrijwilligers

Interesse om maatje te worden? Hier lees je alles

Het maatje

Maatjes zijn betrokken vrijwilligers die helpen de samenleving leefbaar te houden voor iedereen. Het maatje is iemand die samen met de ander activiteiten onderneemt. Het maatje heeft affiniteit met de activiteit die de aanvrager wenst. Hierdoor is er een gedeelde interesse. Het maatje komt regelmatig en bouwt daardoor een band op met de aanvrager. We vinden het belangrijk dat het contact zoveel mogelijk gelijkwaardig is.

Werkwijze

Wanneer jij je aanmeldt als maatje zal er een kennismakingsgesprek gepland worden. We kunnen tijdens het gesprek goed doorspreken waar jouw sterke kanten en interesses liggen, zodat jouw tijd en energie op de beste manier kan worden ingezet.

Hoe lang ben je maatje?

Voor het opbouwen van een goed en waardevol contact is tijd nodig. De matches worden dan ook voor ten minste één jaar gemaakt (uitzonderingen daargelaten). Na één jaar wordt er gekeken hoe het contact is verlopen en wordt er gekeken of het contact nog steeds passend is voor beide partijen.

Begeleiding vanuit de organisatie

Als maatje kun je soms tegen dingen aanlopen in het contact met de ander, waarvan je niet goed weet hoe je er op moet reageren. Belangrijk om te weten is dat u altijd terug kunt vallen op de organisatie. We denken graag mee en bieden ondersteuning gedurende uw inzet.

Interesse?

Neem eens een kijkje bij onze actuele oproepen of neem contact met ons op. Misschien is er op dit moment nog geen oproep die bij jou past, maar komt die er wel.